Ovdje može stajati Vaša reklama

Želite sponzorirati članak Fidget spinner? Požurite jer ovaj članak još nema zakupljenog sponzora!

Kontaktirajte nas:
Moja tvrtka portal
Detaljnije o Moja tvrtka

Fidget spinner

Fidget spinner je igračka koja se sastoji od centralnog ležaja koji se može vrtiti i ima tri kraka. To je nova igračka koja je u 2017. godini zarazila većinu djece osnovnih škola. Izuzetak nisu ni ostali stariji klinci. Ova je igračka našla i ljubitelje u starijoj populaciji. Nije bilo djeteta koje nije imalo fidget spinner ili barem izrazilo želju za posjedovanjem jednog. Neka djeca su se takmičila i u tome tko će ih sakupiti više ili tko će nabaviti posebniji i jedinstveniji.

Što je Fidget spinner?

Odrasli ćemo teško shvatiti u čemu je fora sa fidget spinnerom i zbog čega takva pomama. Očigledno je nema. Što je jednostavnije, vjerojatno je i zanimljivije. Fidget spinner se okreće oko svoji osi. U samom centru nalazi se centralni ležaj i ima tri kraka. Ta tri kraka mogu imati dodatne ležaje, ali ni ne moraju.
Mogu biti raznih oblika, izrađeni od plastike, metala, a dolaze i sa LED osvjetljenjem. Najbolji fidget spinner je onaj koji se najduže vrti i koji izgleda originalno i posebno.
Djeca se sa njima zabavljaju na način da ih vrte i izvode trikove sa njima dok se vrte. Prebacuju ih sa prsta na prst ili sa ruke na ruku. Također je jedna vrste zabave oduševiti se čiji se fidget spinner vrti duže.

Povijest fidget spinnera

Ova spravica je izmišljena 1993. godine, a iz nekog neobjašnjivog razloga postala je popularna tek sada u 2017. godini. Pošto je svojom jednostavnošću zarazila veliki broj djece u nekim školama diljem svijeta bila je zabranjena. U drugim školama dozvoljeno je njihovo diskretno korištenje.

Zdravstveni učinci fidget spinnera

Igračka je reklamirana da pomaže ljudima sa problemom koncentracije i fokusiranja. Navodno djeluje na način da otpušta sakupljenu lošu i nervoznu energiju iz osobe i oslobađa vas psihičkog stresa. Do danas ne postoji nikakva studija ili znanstveni dokaz koji bi mogao dokazati efikasnost ovog djelovanja. Navodno pomaže osobama sa autizmom ili sa ADHD-om.

Zaključak

Sve u svemu, fidget spinner je igračka koja je zahvatila cijeli svijet. Tko ga je kupio, je kupio, tko ga je prodao, je prodao. Zainteresiranost za ovu vrstu igračke strahovito opada. Uživajte u svom fidget spinneru i zavrtite ga što ga jače možete.