Ovdje može stajati Vaša reklama

Želite sponzorirati članak Jaja prepelice? Požurite jer ovaj članak još nema zakupljenog sponzora!

Kontaktirajte nas:
Moja tvrtka portal
Detaljnije o Moja tvrtka

Jaja prepelice

Jaja prepelice su iznimno ljekovita za ljudski organizam, te postoje zapisi o njihovom pozitivnom djelovanju već stoljećima na području Kine i Japana. Jaja prepelice su bile i neizostavan dio prehrana egipatskih faraona. Stoga postoje stari zapisi kako su jaja prepelice poboljšavaju sliku krvi ljudskog organizma kao i krvotoka, korisne su za srce, zatim za jetru, bubrege, želudac i mozak.
Jaja prepelica nisu nikakav čaroban lijek koji može izliječiti svaku bolest, ali je sigurno da će svakako pomoći ljudskom organizmu koji ga konzumira.


Zadnja istraživanja znanstvenika iz raznih dijelova svijeta od Engleske, Rusije, Poljske i Češke dokazuju i pokazala su kako su upravo jaja prepelice prirodni lijek za liječenje od brojnih bolesti.
U Japanu je izveden pomalo bizaran eksperiment u kojem su vrlo malom dozom radijacije ozračene kokoši i prepelice. Nakon proteka od samo mjesec dana jaja prepelice su bila potpuno zdrava i neozračena, dok su kokošja jaja i nadalje zadržala radioaktivnost.

Jaje prepelice je nedvojbeno vrlo ljekovito i izvorni i prirodni eliksir života. Ono što Zaista fascinira jesu zanimljivosti o ovim pticama koje ima nekoliko nevjerojatnih. Svaka prepelica snese u prosjeku samo jedno jaje dnevno, te takvo izneseno jaje prepelice čini ukupno desetinu težine prepelice koja ga je snijela. Zatim, potrebno im je svega 60 dana da se iz jaja razviju u prepelicu koja će moći nositi jaja.
Ono najupečatljivije za ovu životinju jest da prepelice umiru samo od starosti.

Ako imate prilike koristiti prepeličja jaja svakako to preporučujemo. Jaja prepelice ako ih nikad dosad niste koristili uzimaju se na način da prvi dan uzmete jedno jaje i svaki slijedeći dan povećavate za još jedno jaje.
Dakle, peti dan i svaki slijedeći trebali bi uzimati po pet jaja prepelica dnevno. Preporuka je da se jaja konzumiraju sirova i to najbolje cijela dnevna doza odjednom pola sata ujutro prije doručka. Također se mogu jesti sirova sa mlijekom ili medom, ukoliko će vam to olakšati njihovo konzumiranje, te na taj način se najčešće pripremaju djeci.
Preporuka je da ako kupujete jaja prepelice kupite najviše 60 komada, jer ako ih dnevno konzumirate po 5 komada u hladnjaku ćete ih moći koristiti 12 dana. Nakon 12 proteklih dana ne preporuča se njihovo konzumiranje već je svakako dobro kupiti nove i svježe jaja prepelice. Jaja prepelice se neće pokvariti ni nakon dužeg vremena ali nakon 12-og dana počinju dehidrirati.
Ukoliko jedna tura od dolje navedenog broja jaja prepelica ne pomogne za poboljšanje vaše bolesti, preporuča se još jedna, ali ne prije od proteklih 60 dana. Sveukupno godišnje se preporuča uzeti barem dvije ture jaja prepelica navedenih po tablici dolje.


Broj jaja prepelice pri liječenju bolesti


120 jaja prepelica: povišeni krvni pritisak, čir na želucu

240 jaja prepelica: arterioskleroza, dijabetes, bronhitis i astma, anemija, tuberkoloza, migrena, infarkt, problemi sa živcima, višak masnoća, uljepšavanje tena, regeneracija cijelog organzima, poboljšanje pamćenja i učenja, gastritis

1080 jaja prepelice - tumor na mozgu

1080 jaja prepelice - sportaši, teški fizički radnici i oni koji se izlažu vleikom fizičkom naporu

Ukoliko primjetite da prilikom konzumiranja jaja prepelice osjećate bilo kakve smetnje, najčešće probavne smetnje morate odmah prestati sa uzimanjem jaja prepelica.
Nadalje teže bolesni ljudi i žučni bolesnici moraju početi konzumirati jaja prepelice polakše tako da prvi tjedan uzimaju jedno jaje, dok svaki novi tjedan povećaju za jedno jaje. Četvrti tjedan i svaki slijedeći uzimaju do maksimalno 4 jaja prepelice dnevno.
Ukoliko žuč počinje stvarati neke probleme pod hitno treba prekinuti ovakav način terapije.


Konzumacija jaja prepelica po starosnoj dobi

Djeca do 3 godine mogu uzimati do 2 jaja prepelice dnevno, od 3-5 godina do 3 jaja dnevno, zatim 5-10 godina do 4 dnevno, dok djeca starija od 10 godina i odrasli primjenjuju propisanu terapiju od 5 jaja prepelice dnevno.


Sastav jaja prepelice

Jaja prepelice sadržavaju ogromne količine zdravih sastojaka. U usporedbi sa kokošjim jajetom, jaja japanske prepelice sadrži pet puta više fosfora, sedam puta više željeza i do deset puta više raznih vitamina. Uz toliko korisnih i zdravih sastojaka, jedno jaje prepelice ima samo 15-ak kalorija.


Sadržaj jaja prepelice:
- 74,6% vode
- 13,1% bjelančevina (proteina)
- 11,2% masti
- 1,1% minerala i ostalih enzima

Minerali:
- 3,2 mg željeza
- 2,2 mg fosfora
- 0,5 mg kalcija

Vitamini:
- 300 IE vitamina A
- 0,1 mg vitamina B1
- 0,8 mg vitamina B2

Jaja prepelice su također poznate i po svojim svojstvima za dobivanje snage i mišićne mase. Napitak spremljen od jaja prepelice je najbolji izvor svakodnevne energije. Stoga ga vole koristiti vrhunski sportaši i dizači utega. Jednostavan recept: 5 jaja prepelice, 1 žlica meda i 2dcl voćnog prirodnog soka ili mlijeka.