Ovdje može stajati Vaša reklama

Želite sponzorirati članak Lasersko skidanje dioptrije? Požurite jer ovaj članak još nema zakupljenog sponzora!

Kontaktirajte nas:
Moja tvrtka portal
Detaljnije o Moja tvrtka

Lasersko skidanje dioptrije

Lasersko skidanje dioptrije postala je naša svakodnevnica. Nalazimo se u 21. stoljeću i savršeni vid može imati gotovo svatko. Lasersko skidanje dioptrije bezbolno je i traje vrlo kratko. Potrebno je tek 20-ak minuta kako bi se skinula dioptrija i poboljšao vid na vaša oba oka.

Vjerojatno samo ako nosite naočale ili leće možete znati koliko je to ponekad frustirajuće i ometajuće. Nebitno, da li se bavite sportom ili nekom drugom vrstom amaterske rekreacije vid je vrlo bitan, te ne želite da vas naočale ili leće pritom ometaju.
A i u svakodnevnom životu, naočale ili leće vas jednostavno sputavaju i vjerojatno mislite da zaslužujete bolji vid bez ikakvih dodataka.

Lasersko skidanje dioptrije je konačno ušlo na velika vrata, te jedino što vas još uvijek možda sputava je cijena ili nesigurnost zbog neinformiranosti o ovakovoj vrsti operacije.

Na hrvatskom tržištu u ponudi su najmoderniji laseri za skidanje dioptrije. Visokokvalitetni laseri koje je odobrila NATO i NASA za korekciju vida i to za zanimanja kod kojih je vid od izuzetne važnosti, piloti i astronauti. Osnovna značajka tih najmodernijih lasera za lasersko skidanje dioptrije jest da se oni mogu prilagoditi za svako oko posebno, te tako operacija postaje na određeni način individualnija za pojedinca i u konačnici ona daje kvalitetnije i preciznije rezultate.

Najmodernija tehnologija lasera pri uporabi za operaciju oka ne samo da može otkloniti osnovne i uobičajene slabosti oka kao što su to kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam, već se mogu korigirati i halo efekti, razlivene slike, slabiji vid kod noćne vožnje i slično.
Pacijenit koji se odluče zauvijek riješiti svog "problema" sa očima vrlo vjerojatno će se odlučiti i izabrati lasersko skidanje dioptrije.

Lasersko skidanje dioptrije kao operacija traje vrlo kratko, a oporavak je također bezbolan i kratak. Već nakon 24 sata pacijent može voziti auto i sudjelovati u prometu, kao i obavljati svoje svakodnevne aktivnosti i nastaviti sa svojim životom uz jednu bitnu razliku, bez naočala ili leća.

Lasersko skidanje dioptrije je postupak koji od same pripreme operacije do završetka traje svega 20-ak minuta. Laserom se skida tkivo rožnice, te radi korekcija lošeg vida koja je uzrokvana pogrešnom refrakcijom na samome oku.

Najučestalije ipak je pitanje, ako se odlučim za lasersko skidanje dioptrije, postoji li ipak mogućnost da se mi kroz neki period opet vrati loš vid? Nažalost, odgovor je da se dioptrija može vratiti već nakon par mjeseci, ali ova pojava je izuzetno rijetka i to samo kod dalekovidnih osoba. U tom vrlo malom postotku dalekovidnih ljudi kojima se to može dogoditi, vid se može pogoršati ili vratiti na samo otprilike desetinu prethodne dioptrije.

Kod kratkovidnih osoba ovaj slučaj je daleko rjeđi, pa možemo reći da se gotovo nikad ni ne vraća. No, jedina dobra stvar u svemu tome ako se vam ipak vrati loš vid je da klinike koje vrše lasersko skidanje dioptrije novu promjenu i pogoršavanje dioptrije nakon operacije ne naplaćuju, već se vrši samo dokorekcija oka.