Metalni kreveti po mjeri

Kontaktirajte:
PROMETAL d.o.o.
Bratstva i jedinstva 12a
Savska Ves, 40000 Čakovec

Tel: 040 334 171; 040 334 431
Fax: 040 334 430
Mob: 099 676 2864; 098 241 742
Web: www.prometal-ck.hr

Detaljnije o PROMETAL d.o.o.

Metalni kreveti

Metalni kreveti su kreveti kojem je konstrukcija izgrađena od željeza i kojem se okvir obično izrađuje od čelika. Prvi metalni kreveti izrađeni su 1850. godine, te su od 1850-ih godina pa do prvog svjetskog rata sa ponosom ručno oblikovani i izrađivani u obrtničkim radnjama po kojem je i ovo vremensko razdoblje ostalo upamćeno i poznato.
Postupak proizvodnje tekao je od izrade i lijevanja željeza do krajnje fine obrade i poliranja sitnih detalja i dijelova kreveta. U manjim radnjama gdje je nekad bilo zaposleno samo nekolicina radnika, te i zbog kompleknsoti i detalja koje je potrebno odraditi na samom krevetu, bilo je potrebno i nekoliko dana da se proizvede samo jedan metalni krevet.
U svijetu još uvijek postoji nekoliko radnji koje pokušavaju zadržati tradiciju i načine kako se izrađivao metalni krevet u samim počecima.

Razvojem industrije posebice metalne industrije nakon prvog svjetskog rata, te razvojem masovne proizvodnje metalni kreveti se prestaju proizvoditi na tradicionalni način. Ručna izrada kreveta na taj način više nije toliko cijenjena i takvi kreveti postali su ekonomski neisplativi. Zbog sveg ovog većina manjih ljevaonica kao i obrta koji su izrađivali metalne krevete su zbog novonastale situacije zatvorene.
U to vrijeme metalni kreveti su se najviše proizvodili a i još uvijek danas se koriste u vojsci, zbog toga što su trajni i čvrsti.

Metalni kreveti danas

Metalni kreveti se danas izrađuju od čvrstih cijevi čelika, te se odlikuju čvrstoćom i trajnošću. Naravno, kreveti mogu biti izrađeni u raznim oblicima. Od jednostavnih modernih sa minimalističkim dizajom do starijih tradicionalnih i klasičnih oblika koji uključuju razne detalje i ukrase.
Metalni kreveti se izrađuju i po narudžbi, te zbog toga pored izbora samog oblika kreveta mogu biti izrađeni i u raznim dimenzijama. Većina današnjih metalnih kreveta se izrađuje sa drvenom konstrukcijom na koju se postavlja madrac. Osim drvene konstrukcije za madrac, metalni krevet se može kombinirati sa raznim drvenim dijelovima kako bi stvorio jednu kompletnu cjelinu i dao još jednu toplu notu i izgled kreveta.

Metalni kreveti koji se izrađuju od kovanog željeza se pocinčavaju radi izbjegavanja korozije, dok se u drguim izvedbama od metala najčešće plastificiraju. Oni mogu biti izrađeni kako od metalni okruglih tako i kvadratnih cijevi, te se mogu jednostavno sastaviti i rastaviti. Zbog jednostavnog sastavljanja i rastavljanja, najčešće se sastavljaju u spavaćim sobama, a ujedno su i pogodni kod premještanja i seljenja.
Metalni kreveti mogu se isporučiti u raznim bojama, od crne, smeđe, bijele do plave, naračaste, crvene i slično do srebrnih, brončanih i zlatnih kombinacija. U odnosu na drvene masivne krevete metalni kreveti u prostoru izgledaju prostranije, otvorenije i elegantnije. Svakako su preporučljivi, a posebice u manjim sobama jer zbog svoje konstrukcije ne zauzimaju puno prostora. Zbog svoje raznovrsnosti metalni krevet moguće je smjestiti u svaki dom, u male ili velike sobe, te od modernih domova do bogatih i glamoruzno namještenih kuća ili vila. Zbog velike palete boja, bojanjem metalnog kreveta u tople boje može ga se smjestiti i u dječje sobe, gdje će dobrim odabirom boje svakako podići i ukrasiti i dječje sobe.

Pošto je u današnje vrijeme odmor i dobar san svakako bitan i cijenjen, tako se sve više ljudi odlučuje za kupnju memorijskih kvalitetnih madraca. Oni pak sa druge strane zahtijevaju kvalitetnu i čvrstu konstrukciju kreveta koju metalni krevet svakako osigurava i ispunjava sve tražene uvjete.

Bilo koji oblik ili boju odaberete za metalni krevet vjerujemo da ćete ugodno se odmoriti i dobro naspavati u svom krevetu.